Bokburger
Ingrediënten
- 250 gram geitenbok gehakt
- 2 middel uien, fijngesnipperd
- 2 à 3 gram zout
- Peper uit de molen
- Snuf knoflookpoeder
- Snuf paprikapoeder
- Snuf chilipoeder
- Koffielepel mosterd
- Scheutje balsamicoazijn. Ketjap of Worcestersaus is ook heel lekker.
Bereidingswijze
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de gesneden ui glazig. Laat daarna afkoelen. Het gehakt moet zo koud mogelijk zijn, werk daarom altijd met gehakt dat direct uit de koeling komt. Meng het gehakt met de genoemde ingrediënten, totdat het een bol vormt. Vorm de hamburger(s). Dit kan met de hand of met een ring. Druk goed aan. Bak, grill, bbq de Big Mekker zoals elk andere burger. Bokkenvlees kan net zoals rund rosé geserveerd worden.
Topping
Geitenkaas, tomaat, augurk, gebakken of rauwe uien, tomatenketchup, piccalilly, mayonaise