Lamschenkel met Bockbier

Ingrediƫnten

  • 2 of 4 lamschenkels
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g winterpeen
  • 1 venkelknol
  • 1 el appelstroop
  • 330 ml bockbier
  • 0.5 tablet kippenbouillontablet
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Bestrooi de lamsschenkels met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en braad de lamsschenkels rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halveringen en de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne partjes. Doe de

ui, knoflook, peen en venkel met de stroop en het laurierblaadje in de slowcooker of braadpan met deksel. Schenk het bockbier erbij, verkruimel het bouillontablet erboven en roer door. Voeg de schenkels toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees van het bot valt. Controleer bij gebruik van een braadpan na 1.5 uur de gaarheid van het vlees en check het vocht in de pan.