Rodekoolstamppot met appel, geitenkaas en walnoten

Ingrediënten

  • 500 gram rode kool
  • 2 rode uiten
  • 20 gram roomboter
  • 2 el appelstroop
  • 75 ml appelsap
  • 300 gram kruimige aardappelen
  • Peper en zout
  • 50 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 1 appel
  • 150 ml crème fraîche
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 20 gram walnoten

Bereidingswijze

Snijd de rode kool in dunne reepjes. Pel en snijd de ui in halveringen. Smelt de boter in een stoofpan en bak de uienringen in 2 à 3 minuten glazig. Voeg de rode kool toe, schep de appelstroop erdoorheen en schenk het appelsap erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat 25 minuten stoven. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Leg in een pan en schenk er water bij tot ze net onder water staan. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten. Snijd ondertussen de gedroogde pruimen in stukjes en de appel in plakjes. Zet een aantal plakjes appel apart voor garnering. Stamp de aardappelen met de crème fraîche en 2/3 van de geitenkaas. Stamp vervolgens de rode kool, pruimen en plakjes appel erdoorheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden. Garneer met walnoten, de overige geitenkaas en wat plakjes appel.