Wie zijn wij

In 2021 hebben wij elkaar leren kennen via het fantastische programma Boer Zoekt Vrouw. Sinds die dag spenderen we heel wat uurtjes met elkaar in de geitenstal, waar we sinds kort ook samen verse kaas produceren. Hieronder lees je wie wij zijn en hoe we op dit idee gekomen zijn.

Gerben, inmiddels 32 jaar oud, is op zijn 17e begonnen met het melken van 200 geiten, dat is ondertussen uitgegroeid tot een boerderij met 600 melkgeiten. Gerben staat met liefde iedere ochtend op om voor zijn dieren te zorgen. Het bezig zijn met het blijven verbeteren van de gezondheid van de dieren, de uitdagingen en de succesmomenten die daarbij horen maken dat hij iedere dag plezier heeft in zijn werk.

Vivian is na haar opleiding ‘Educatie en kennismanager in de groene sector’ gaan werken als docent biologie en praktijkvak groen in het middelbaar onderwijs. Vivian: ‘Ik heb me altijd thuis gevoeld op de boerderij, mijn ouders komen van het platteland en ik heb een grote passie voor boerderijdieren. Na de middelbare school ben ik naar een agrarische mbo-opleiding gegaan en heb daarna dus nog een hbo-opleiding afgerond. Iets kunnen betekenen voor een ander en nieuwe dingen ontwikkelen zijn mijn drijfveren, heerlijk om daar dagelijks mee bezig te kunnen zijn.

Na ons Boer Zoekt Vrouw avontuur, zijn we gevraagd mee te doen aan het programma Onze Boerderij in Europa (aflevering 1 seizoen 2 terug te kijken op NPOstart). In de zomer van 2022 nam Yvon Jaspers ons voor dit programma mee naar de boerderij van Marja en Phillip in Frankrijk waar Marja verse (koeien)kaas maakt. Marja was zo enorm gepassioneerd over haar kaas en een echte ondernemer, haar enthousiasme was aanstekelijk! Thuis zijn we direct gaan experimenteren met het maken van verse geitenkaas. Vivian is nog een week teruggekeerd om van Marja te leren en samen hebben ze andere kaasmakerijen bezocht in Frankrijk. Toen we onze zelfgeproduceerde kaas lieten proeven aan familie en vrienden waren zij enorm enthousiast over de smaak. Dit smaakte naar meer!

Inmiddels hebben we een productieruimte ingericht in een bij ruimte van de geitenstal. Hier produceren we wekelijks geitenkaas. We hebben een naturel versie die ontzettend hardloopt! En we zijn daarnaast ook kaas met verschillende kruiden aan het produceren. De vraag groeit en het geeft ons ontzettend veel voldoening zo’n mooi product te maken. Wij geloven in de kracht van pure en verse streekproducten, daarom hopen we in de toekomst aan huis verse producten van de boerderij te verkopen en willen we onze kaas bij verschillende delicatesse- en boerderijwinkels gaan verkopen.

In het voorjaar verkopen we ook geitenlamsvlees, hier lees je daar meer over.